header7

fotoheader

20190621 NSJM Dirk Ornee 0079

20190621 NSJM Dirk Ornee 0048uitslag

^de ontlading...

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Slotconcert en tevens eindexamenpresentatie van Dirk Ornée (drums), m.m.v. New Sound Jazz Machine (o.l.v. Joris Bolhaar).

 

De belangstelling voor het laatste concert van 2018-19, dan wel voor het ArtEZ eindexamen van drummer Dirk Ornée was dermate groot, dat het bordje “er kan geen kip meer bij…” tevoorschijn  moest komen.

Het programma loog er dan ook niet om. Voor de pauze had het programma een competitie-element, immers: de kandidaat moest zijn beste beentje voorzetten. Mede dankzij ritmisch uitdagende stukken van Joris Bolhaar als Samba Nano , Title (2017), Title (2019), door Dirk zelf omgedoopt in het autobiografische Pechvogel kon de eindexamenkandidaat zich goed presenteren. Ook in combostukken als October Ballad en Funk in Deepfreeze schitterde Ornée. Met een knipoog naar zijn uitmonstering houd ik het op “petje af” en de commissie deed er nog een schepje bovenop, want zijn 70 (!) minuten durende prestatie werd gehonoreerd met een verdiende achtenhalf.

Na de pauze was de spanning voelbaar minder, maar de kwaliteit bleef onverminderd, want wat kán dit orkest spelen! Dirigent Joris Bolhaar wisselde regelmatig van contrabas naar basgitaar en omgekeerd en het orkest spetterde nog eens flink in Samba’s en Calypso’s als Verão de Felicidade en Polarized.

Graag ziet het Tor-publiek Dirk nog eens terug als professioneel musicus, met of zonder dit fenomenale orkest. Jazzpodium de Tor maakt zich inmiddels op voor het Gouden jubileum (1970-2020).

 

Gezien op: 21 juni 2019
Geschreven door: Koen Edeling

 



vandaag 64

gisteren 139

deze week 845

afgelopen maand 8988

tot nu toe 316416

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions