header7

ENSCHEDE - Hans Rutjes (1955) fleurt normaal als eenmansblaasorkest het straatbeeld op. Nu zet hij dagelijks onder zijn artiestennaam Di Stephano op Facebook een filmpje van een muzikaal optreden thuis en van lessen hoe je leert jongleren.


1. Wat doe je als straatartiest als je thuis moet zitten?

„Haha, ja dan ga je thuis optreden. Ik kan natuurlijk wel de straat op, maar het is toch jammer als je ziek wordt. Met een filmpje op mijn Facebookpagina vanuit huis wil ik eigenlijk hetzelfde doen als op straat: zorgen voor wat vrolijkheid. Dat is in deze periode helemaal nodig. Humor is toch een goed medicijn.”

2. Waaruit bestaan je thuisoptredens?

„Het is spontaan ontstaan, maar vanaf nu wil ik elke dag een ander liedje online zetten. Ik ben zelf benieuwd hoeveel ik er ken. Meer dan dertig, denk ik. Maar ik hoop natuurlijk dat er niet zoveel thuisoptredens nodig zullen zijn. Dat ik eerder weer als Di Stephano de straat op kan. Verder plaats ik elke dag een filmpje over hoe je in vijf stappen kunt leren jongleren. Zo’n instructiefilmpje wilde ik altijd al maken. Als mensen dit volgen en een beetje oefenen, kunnen ze over een week jongleren.”

3. Hoe zijn de reacties?

„Heel erg leuk. Er was iemand die me vroeg of je ook met eieren kunt jongleren. Dat kan natuurlijk. Dat zal ik nog laten zien. Maar als je jongleert, zal er altijd iets vallen. Dat hoort erbij. Je leert dingen loslaten. Dat is in deze tijd helemaal goed.”

4. Zie je nog vrienden of houd je sociale afstand?

„Nee hoor, ik blijf wel zolang mogelijk contacten onderhouden. In elk geval zolang ik niet hoest, want live contact met mensen is toch het leukste. Ik kan in ieder geval niet zonder.”

5. Heb je nog een tip voor thuiszittende stadgenoten?

„Positief blijven! Door bijvoorbeeld leuke dingen te doen thuis. Iedereen heeft wel iets wat hij of zij al langer wilde doen. Daarvoor is nu het moment. Als je maar actief blijft. Van stilzitten wordt niemand vrolijker.”

vandaag 17

tot nu toe 114374

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions