header7

DIEPENHEIM/GOOR - Nu verveling en somberheid genadeloos toe kunnen slaan, bezorgt ‘de zingende postbode’ Jesper Dijkstra (33) uit Goor vrolijkheid. Twentenaren krijgen, behalve de enveloppe in hun brievenbus, een gratis miniconcert. „Ik ben die gêne allang voorbij.”

Om de stilte te doorbreken galmen In Italië, waar de inwoners in lockdown zitten, sinds enkele dagen liedjes door de uitgestorven straten. Het gezang vanaf de balkonnen bracht Jesper Dijkstra op een besluit: „De comeback van de zingende postbode!”

Een goede timing in deze onzekere tijden van het coronavirus, vindt de vrolijke postbode uit de entertainment- en acteerwereld. Hoewel de medewerker van PostNL ‘gewoon’ door kan werken, zijn er genoeg mensen die wat vermaak hard kunnen gebruiken. „Ik ben blij dat ik aan de bak ben, kan niet tegen verveling.”

Vroeger, toen hij als begin twintiger bij de post begon, stond Jesper al bekend als ‘de zingende postbode’. Tijdens het rondbrengen van de post zong hij luidkeels mee met de muziek uit zijn oordopjes. Jesper stopte zo’n acht jaar geleden met het zingen, omdat hij podcasts ging luisteren tijdens het bezorgen. Zijn muzikaliteit kwam tot uiting bij een muziekvereniging. Sinds jongs af aan heeft-ie een passie voor zingen.

In zijn ‘actieve tijd’ als zingende postbode werd de Tukker herkend op elke straathoek. „In het café kwamen er mensen naar me toe: ‘Ben jij niet de zingende postbode?’”

Ja, dat was Jesper. En dat is hij nog steeds. Want sinds deze week zingt hij weer door straten van Hof van Twente. De buren van de Lindelaan in Diepenheim kunnen op deze zonnige woensdagochtend genieten van een gratis miniconcert. Met een glimlach van oor tot oor en goedgevulde fietstassen beweegt de zingende Jesper zich van brievenbus tot brievenbus.

Maar is hij dan echt zo bekend? „Ja! Tuulk! Iedereen kent hem”, klinkt de reactie van een koppel dat voor het huis staat. Op de vraag of ze vrolijk worden van de liedjes klinkt wederom een kort maar krachtig antwoord. „Zeker weten! Hartstikke leuk, toch?”

Jesper krijgt vaker positieve reacties, laat hij tijdens zijn ronde door de wijk weten. Zo rende een stel kinderen een heel eind met hem mee om zoveel mogelijk liedjes te kunnen horen. Ook zei een mevrouw dat de vrolijkheid van Jesper aanstekelijk werkt. „Ze moest er zelf ook door lachen. En dat is precies de bedoeling. Ik wil de mensen opvrolijken.”

Voor wie het gezang minder kan waarderen, heeft Jesper een heldere boodschap. „Als ik mijn kop moet houden moet je het ook gewoon zeggen”, klinkt het met een glimlach.

Op Facebook postte Jesper een bericht over zijn ‘comeback’, met een oproep tot verzoekjes. Ze stroomden binnen: van Bohemian rhapsody tot Sweet Caroline en van Metallica tot Kensington. Het liefst zingt de postbode nummers van Acda en De Munnik. ‘Ik ben mezelf niet of al die jaren nooit geweest’, klinkt het bij de brievenbus. Nieuwe verzoekjes zijn meer dan welkom.

‘De zingende postbode’ raadt anderen het zingen ten zeerste aan. „Voel je niet gegeneerd, ik ben die gêne allang voorbij. Ga naar buiten, zing mee en voel je vrij.”

 

vandaag 14

tot nu toe 114371

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions