header7

OLDENZAAL - Vrolijke muziekkapellen, een mini-podium met een zwaaiende graaf en gravin en zo’n 250 blije mensen in de versierde tuin achter hotel Het Landhuis: het zomercarnaval van De Markloawen viel gisteren een heel klein beetje in het water, maar tegelijkertijd in zeer goede aarde.

„Dit heb ik erg gemist. We hadden echt zin in een feestje’, zeggen Femke Helthuis en Mark Mombarg van jongerencarnavalsvereniging De Blaanke Boeskeulkes. De live muziek, het sfeertje en het contact met mensen, die je alleen met carnaval treft.”

Bedenker Sander Koppelman, lid van het dagelijks bestuur van de Markloawen, pakte door toen hij er lucht van kreeg dat de corona maatregelen versoepeld werden. „We bestaan nu 51 jaar. Als we 55 jaar bestaan zouden we ons 54ste gravenpaar hebben. Dat vond ik zo jammer. Nu hebben we met graaf Jan Kanter en gravin Ria Beuvink een leuk zomerpaar. Samen met sik Johnny Groote Punt hebben ze volgend weekend nog een feestje bij de Bosdûvelkes in De Lutte. Daar treedt het zittende gravenpaar af tijdens hun zomercarnaval.” Op 23 oktober is dan officieel het aftreden van twee gravenparen bij de Markloawen.

Vanonder een rood doek kwamen Jan en Ria gistermiddag uit een soort trolly tevoorschijn. „Jan maakt al lang deel uit van de Raad van Elf”, zegt Sander Koppelman. „Het is natuurlijk maar een korte periode tot oktober, maar dat vond hij juist helemaal prima.”

Droog onder de parasol, nippend aan een drankje vermaken Froukje en Chantal zich opperbest. De kleurig verklede en geschminkte dames houden van feestjes. „Zo mooi dat dit weer kan”, zeggen ze. „Mijn zus Yvonne was in 2018 gravin”, zegt Froukje. „Zo ben ik bij de Markloawen terecht gekomen.” Chantal heeft het spontane contact met vrienden enorm gemist. „Een mens kan niet alleen maar werken en werken. Dit is gewoon hartstikke gezellig”, vindt ze. Oud gravin Gisela pakt een nieuw vers getapt biertje uit handen van Karin Penson. „Dit is gewoon mooi”, roepen de dames boven de muziek uit. Beetje bier drinken en feesten. Met carnaval zie je alleen maar gezellige mensen.”

vandaag 112

gisteren 91

deze week 580

afgelopen maand 2148

tot nu toe 170931

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions