header7

BORCULO - Van uitstel kwam geen afstel. Zondag beleefde Kleintje Woodstock toch zijn vuurdoop. Met tweehonderd bezoekers was het festival uitverkocht. Een middagje love, peace and music in Borculo. Ná testen op corona voor toegang.

De aftrap van Kleintje Woodstock verrichtte Sammy and the Samsoknights Kofferband met ‘We gotta get out of this place’ van The Animals. Maar het publiek mocht nog tot zes uur blijven voor een hele middag livemuziek uit de sixties en seventies, vertolkt door The Sec, Ellie Mobbs en Q-Select.

„Als ze straks met een glimlach naar huis gaan is voor mij het festival geslaagd”, zegt Emiel Hietbrink. Hij is eigenaar van de Crossroads Studio’s en initiatiefnemer van Kleintje Woodstock. „We hebben dit neergezet met het idee er een jaarlijks terugkerend festival van te maken.”

Na de corona-uitbraak werd het stil aan de Bosberg 22, waar bands uit Borculo en omstreken repetitieruimte huren. Met Kleintje Woodstock werd de stilte verdreven. Het initiatief leverde veel positieve reacties op. „Iedereen heeft zin om uit te gaan. Mensen zijn blij dat er iets is te doen”, aldus Emiel Hietbrink.

Toch waren er ook boze muziekliefhebbers. Zij voelden zich gediscrimineerd vanwege het testen om toegang te krijgen. „Mensen die uit principe geen coronavaccin of test willen. Ik accepteer hun keuze, iedereen is daar vrij in. Omgekeerd zullen zij moeten accepteren dat wij Kleintje Woodstock op déze manier neerzetten: mét toegangstest.”

Voor hun argument dat ze bij andere festivals wel naar binnen mogen is de Borculose ondernemer niet gezwicht. Geen gesjoemel op Kleintje Woodstock. „Op een boete van 4000 euro zitten we niet te wachten. Ik denk liever aan positieve dingen. Dat geeft me energie. Zoals de twaalf vrijwilligers die zaterdag spontaan kwamen. ‘Kunnen wij misschien helpen?’ vroegen ze. Wat mooi!”

Het publiek dromt gezellig samen in de grote tent. Sommigen zijn gehuld in flowerpowerstijl. Pruik, een band om het lange haar, ketting met peacesymbool, bonte jurken en shirts. Het festival kent bewust geen dresscode. „Woodstock, dat is juist lang leve de vrijheid. Doe dus vooral iets aan waarbij je jezelf goed voelt. Je dagelijkse kloffie is ook oké”, laat Emiel Hietbrink weten.

Vier vrienden uit Lochem, vijftigers, gaan in stijl gekleed. „Het werd tijd dat er weer iets kan”, meldt Willem vanachter een donkere zonnebril. Testen-voor-toegang is geen bezwaar. „Dat geeft juist een veilig gevoel”, stelt Astrid. Karin, geboren in het Woodstockjaar 1969, waardeert Janis Joplin, Joe Cocker, Jimi Hendrix, Deep Purple. Edwin knikt: „In die tijd werd nog echte muziek gemaakt.”

Jenny (74) en Michael (71) Mobbs uit het Britse Leicester houden van festivals met een Woodstocksfeertje. Komt dat even goed uit dat ze in Borculo zijn nu kleindochter Ellie Mobbs (20) optreedt op Kleintje Woodstock. „Speciaal hiervoor heb ik repertoire ingestudeerd”, vertelt Ellie. „Nummers van Fleetwood Mac, Vincent van Don McLean. Vaak gehoord, maar nooit eerder gespeeld. Deze muziek past wel bij me. Ook de kleinschaligheid van dit festival vind ik leuk.”

vandaag 112

gisteren 91

deze week 580

afgelopen maand 2148

tot nu toe 170931

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions