header7

DEVENTER- Rob van den Hove, de directeur van filmtheater MIMIK in Deventer, gaat aan de slag als nieuwe directeur van de Deventer Schouwburg. Van den Hove gaat beide directeurschappen van de twee verschillende culturele instellingen combineren. ,,We hopen dat de organisaties hiermee dichter naar elkaar toe kunnen groeien.”

Van de Hove gaat deze week aan de slag bij de Deventer Schouwburg. Hij volgt Gabriël Oostvogel op, die eind 2019 als interim-directeur werd benoemd na het vertrek van Alex Kühne.

Volgens Van den Hove zijn beide organisaties ‘prima’ aan te sturen vanuit deeltijdbanen. ,, Ik voorzie geen problemen. Beide instellingen liggen in het hart van de stad en beschikken over goede programmeurs en technici. Ik zie daarbij goede kansen voor meer intensieve samenwerking.”

Frans Holleman, voorzitter van de raad van commissarissen van de Deventer Schouwburg, zegt dat Van den Hove veel ervaring meebrengt vanuit MIMIK. ,,We hebben allemaal kunnen zien dat hij daar al veel goed werk heeft verricht. Die kennis en kunde neemt hij mee naar ons. Ook wij zien veel kansen voor beide organisaties om meer naar elkaar toe te groeien en in ieder geval samen te werken.”

Hoe dat in de praktijk gaat uitpakken, is volgens Holleman nog niet te zeggen. ,,Of we in de toekomst één orgsanisatie worden, durf ik nu niet te zeggen. We sluiten het in ieder geval niet uit. Wat we al wel zouden kunnen doen, is kijken of we personeel op sommige momenten bijvoorbeeld kunnen uitruilen. Of dat wat nu dubbel gebeurt, combineren.”

Van den Hove begint deze week aan zijn nieuwe baan. Hoe zijn tijdsverdeling eruit gaat zien, is volgens hem nog niet te zeggen. Ook Holleman wil niets zeggen over de aanstelling. Holleman: ,,Hij krijgt geen volledige aanstelling, dat is wel duidelijk.”

Van den Hove mag zich de komende tijd gaan buigen over de verdere uitwerking van het plan De Nieuwe Keizer, dat een verbouwing beoogt van de schouwburg met uitbreiding van aanpalende panden aan de zijde van de Keizerstraat. Het plan moet in totaal zo'n 10 miljoen euro gaan kosten. Van den Hove: ,,Ik geloof daar in. Het is een goed plan dat aansluit met de plannen voor stadscampus De Kien.”

Onder de naam De Kien willen kennisbedrijven als Topicus, Witteveen+Bos, Tauw samen onderwijsinstellingen Aventus en Saxion een campus vormen in het gebied tegenover het NS-station in Deventer, waar ook de Deventer Schouwburg zich bevindt.

Alex Kühne vertrok in 2019 als directeur-bestuurder van de schouwburg. Hij ging aan de slag bij Theater aan de Parade in Den Bosch.

vandaag 111

gisteren 91

deze week 579

afgelopen maand 2147

tot nu toe 170930

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions