header7

ALMELO- De Almelose broers Djavan (31) en Donolan (27) en hun zus Dulcinha (26) De Oliveira Soares komen al jong in aanraking met muziek. “Ontsnappen ging niet, want onze ouders waren muzikanten. We hoorden altijd muziek en gingen mee naar hun optredens.” Jaren later vormen de drie samen de band Kn!ghts en zetten ze de muzikale familietraditie voort.

“Onze moeder ging op jonge leeftijd naar Portugal om te werken in de muziek”, zegt Dulcinha. “Daar heeft ze onze vader ontmoet. Ze kregen een relatie en zijn samen naar Nederland verhuisd. Onze vader was bassist en onze moeder is pianist en zangeres. Ze zaten ook samen in een bandje. De muzikaliteit hebben we van onze ouders meegekregen en we begonnen al op jonge leeftijd met instrumenten te bespelen.”

202320419 band knights Almelo1 1024x683
“Ik begon eerst met akoestische gitaar en daarna ben ik basgitaar gaan spelen,” zegt Donolan. “Toen hij jong was, werd hij al uitgeroepen tot beste basgitarist van Overijssel,” vult Dulcinha trots aan. “Mijn eerste instrument was een dwarsfluit. Dat vond ik een supermooi instrument. Ik kreeg les van mijn ouders. Nu ben ik sinds een jaartje bezig met drummen”, zegt Dulcinha.

“Mijn eerste instrument was drums”, vertelt Djavan. “Mijn ouders wilden het eigenlijk niet want het maakt zo veel lawaai. Voor ik een drumstel had, was ik overal op aan het tikken met stokjes. Iedereen werd gek van mij. Ineens kreeg ik een drumstel van Sinterklaas. Later ging ik ook nog gitaar spelen. We leerden veel van elkaar binnen het gezin.”

“Thuis leerden we van onze vader veel over muziek. Hij legde bijvoorbeeld de muziekleer uit, dat deed hij dan in het Portugees,” zegt Djavan. “Mijn broers hebben zo een absoluut gehoor getraind,” vult Dulcinha aan. “Het was wel moeilijk om van bladmuziek te spelen. Noten lezen gaat niet zo makkelijk als op gehoor spelen,” zegt Djavan.

“Twee jaar geleden is onze vader overleden. Hij kreeg tien jaar geleden een herseninfarct. Daarna takelde hij af. Hij kon niet meer praten en zat in een rolstoel. Acht jaar lang heeft hij zo geleefd,” zegt Dulcinha. “Het is toch onverwachts als hij uiteindelijk komt te overlijden. Je kan het dan niet geloven”, vult Djavan aan.

“We zijn na zijn overlijden met z’n drieën begonnen als band. Het is mooi, maar ook verdrietig omdat hij ons anders had kunnen zien optreden. We doen het misschien ook een beetje voor hem,” zegt Dulcinha. “Af en toe halen we inspiratie uit hem, het is alsof hij ons kracht geeft.”

“We zijn erg fan van muziek uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Ik was vooral fan van Jimi Hendrix,” zegt Djavan. “Maar we houden ook van bands uit die tijd, zoals The Who, The Doors en The Beatles. Iets meer van nu zijn de Red Hot Chili Peppers, die vinden we alle drie ook erg goed,” vult Donolan aan.

“De teksten die we schrijven zijn geïnspireerd op wat we hebben meegemaakt in het leven. We proberen het altijd poëtisch te laten klinken. Maar het meest is ons eigen gevoel,” zeg Djavan. “Toen onze vader was overleden, hebben we een prachtig nummer gemaakt, Make way for the king. Elke keer als ik het hoor, vind ik dat ons mooiste nummer.”

De liefde voor muziek is de twee broers en hun zus met de paplepel ingegoten. “Het is fantastisch om als familie samen in een band te zitten,” zegt Dulcinha. “We kunnen altijd van elkaar op aan en onze band is door de muziek nog sterker geworden.”

 

202320419 band knights Almelo 1024x683

Foto's: Dulcinha De Oliveira Soares

 

vandaag 4

gisteren 117

deze week 4

afgelopen maand 591

tot nu toe 255560

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions