header7

ENTER - Zoals zoveel horeca-ondernemers zat Rien Mol van Landgoed Het Rheins in Enter met de handen in het haar. Hoe geld te verdienen als je zaak op slot moet? Daar heeft hij iets op gevonden: een online ‘pubquiz’, mét eten en drinken.

„De omzet is bij ons helemaal weggevallen. Dan ga je zoeken: wat kan ik nu doen?”, begint Mol. „Ik zie om mij heen al heel veel horeca-ondernemers die gaan thuisbezorgen. Zou ik dat ook gaan doen, dan vis ik in dezelfde vijver. Toen dacht ik: ik moet de beleving die we hier in de zaak hebben bij de mensen thuis brengen.”

En dus organiseert hij in allerijl een online pubquiz, waaraan mensen thuis vanaf de bank mee kunnen doen. „We houden hier vaker pubquizzen. Tijdens bedrijfsfeesten en voor andere groepen. Er wordt nu door technische mensen hard gewerkt om een onlinevariant mogelijk te maken.”

Deelnemers kunnen komende zaterdag, 21 maart dus, via het YouTubekanaal van Landgoed Het Rheins naar een liveuitzending kijken waarin Mol zelf de quizvragen stelt. „Met hun mobiel kunnen deelnemers vervolgens hun antwoorden insturen.”

Tapas en wijn, spareribs en bier
Hoe dat precies in zijn werk gaat, krijgen de deelnemers te weten zodra zij zich aanmelden. Maar er moet ook geld verdiend worden. En daarom heeft Mol een eet- en drinkarrangement aan de quiz gekoppeld.

„Deelnemers kunnen kiezen voor een Wine & Tapas-box of een Ribs & Beer-box voor vier personen. In die eerste zitten twee flessen wijn en verder allerlei tapasgerechten, zowel warm als koud. Het Ribs & Beer-arrangement bestaat uit vier flessen Leffe-speciaalbier, plus spareribs met sla, aardappeltjes en sauzen. Een box en deelname aan de quiz kosten samen 100 euro, oftewel 25 euro per persoon.”

Tot nu toe heeft hij achttien aanmeldingen. „Da’s dus toch al weer 1.800 euro. En gezien alle reacties op Facebook verwacht ik nog wel wat extra deelnemers.”

We hebben ook een coronaronde. Kunnen we testen of de mensen het nieuws goed hebben gevolgd

De quiz begint om 20.30 uur en duurt circa anderhalf uur. Er zijn vragen in diverse categorieën. „We hebben ook een coronaronde. Kunnen we testen of de mensen het nieuws goed hebben gevolgd.”

Het eten en drinken wordt tussen 19.00 en 20.00 uur bij de deelnemers thuisbezorgd. „We bellen aan, zetten de box voor de deur, nemen afstand en checken of de box naar binnen wordt gehaald.”

vandaag 17

tot nu toe 114374

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions