header7

WIERDEN - De Harmonie Sint-Jan was meer dan twee jaar bezig om een nieuw onderkomen in Wierden te vinden. De muziekvereniging gaat nu repeteren in Het Anker. Ontwikkelaar Henry Holterman hield woord en bezorgde de muziekvereniging een volwaardig alternatief voor het Sint Jansgebouw. „Ik heb nooit aan deze man getwijfeld.”

De Harmonie Sint-Jan was ruim 90 jaar nauw verbonden met het Sint Jansgebouw. Toen het gebouw in 2018 werd verkocht aan vastgoedbeheerder Orbys moest de muziekvereniging noodgedwongen op zoek naar een andere stek. Wat volgde, was een onzekere tijd.

De Mariaschool bood tijdelijk uitkomst. Het nieuwe Sint Jansgebouw was te klein voor de harmonie om daar te kunnen terugkeren. Orbys-directeur Holterman beschouwde het als zijn morele plicht om voor goede alternatieve huisvesting voor de Harmonie Sint-Jan te zorgen.

„En hij heeft woord gehouden”, zegt voorzitter Erik te Wierik. „Ik heb nooit aan deze man getwijfeld, maar binnen de vereniging bestonden na twee jaar wel de nodige twijfels of Holterman zijn toezegging gestand zou doen. Dat we nu in de grote zaal van Het Anker terechtkunnen is super, voor ons is het een droom die uitkomt. Ik kwam Holterman op 21 september tegen in Wierden en hij vertelde me dat Orbys Het Anker kocht en onze harmonie daar straks terechtkon. Ik mocht daar echter nog niets over vertellen. Enkele dagen later hielden we onze jaarvergadering in... Het Anker. In die vergadering kwam ook de huisvestingssituatie aan de orde, maar ik moest mijn lippen op elkaar houden.”

De Harmonie Sint-Jan gebruikt de helft van de grote zaal van Het Anker om te repeteren. Als uitbater Richard Nijkamp de hele zaal nodig heeft voor een bruiloft of ander feest wijkt de muziekvereniging uit naar een andere datum of locatie in het dorp. Te Wierik en de zijnen willen een ruimte in Het Anker verbouwen tot enkele individuele lesruimtes en onderzoeken nog of de kelder een clubkantine kan worden.

De voorzitter weet dat in de intensieve zoektocht naar een alternatief onderkomen pieken en dalen dichtbij elkaar kunnen liggen. Net voor de zomervakantie greep Orbys, en daarmee ook de Harmonie Sint-Jan, naast het voormalige gebouw van de basisschool De Touwladder. Te Wierik: „Daar was ik in juli goed ziek van.”

De voorzitter heeft nog steeds geen goed woord over voor de rol die de gemeente Wierden bij deze verkoop speelde. De Touwladder zou een maatschappelijke functie krijgen en niet worden verkocht aan een commerciële partij. Toen bekend werd dat Orbys een bod op het gebouw had gedaan dachten velen dat het kat in het bakkie was voor de harmonie, maar ze kwamen bedrogen uit.

Te Wierik: „Ik kreeg zelfs al de felicitaties van een Wierdens raadslid met ons nieuwe onderkomen. Het gebouw werd echter verkocht aan twee plaatselijke huisartsen, die van deze school een medisch centrum willen maken. Is dat niet commercieel dan?”

vandaag 26

gisteren 132

deze week 287

afgelopen maand 2338

tot nu toe 134608

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions