header7

ENSCHEDE- In haar hal hangen haar helden Billie Holiday, Frank Sinatra, John Coltrane, Sammy Davis en Dean Martin gebroederlijk naast elkaar. Het geeft een goed beeld wie - of beter gezegd - wat Joke Tromp is: jazz, jazz en nog eens jazz. Stilzitten kan ze niet. „Ik zit altijd vol spanning, maar zodra ik het omzet in muzikale spanning kan ik er heel goed mee leven.”

Al binnengelopen sinds je deelname aan The Voice Senior?

„Jazeker, ik zal je straks mijn gouden badkamer laten zien, haha. Welnee. Geestelijk ben ik wel binnengelopen. Ik heb een ongelooflijke en een fantastische tijd achter de rug, met veel erkenning en waardering. Dat is toch onbetaalbaar? Ik ben een bevoorrecht mens. Elke dag nog word ik wel door iemand herinnerd aan mijn Voice-avontuur. Helaas ligt alles nu op de kont wat optredens betreft. Maar dat komt wel weer.”

Hoe is het je vergaan sindsdien?

„Ik heb veel met topmuzikanten mogen werken. En dat voor iemand die een absolute nono was in muziekland. Ik kende er echt niemand en niemand kende mij. Zo Iemand als pianist en componist Maarten de Groot bijvoorbeeld. Die heeft mij boven mijzelf uit laten stijgen. En als die dan zegt: ‘Als ik met jou werk gebeurt er bij mij hetzelfde’… Man, ik kon wel janken van geluk.”

Heb je overwogen om westwaarts te trekken? Daar gebeurt het toch allemaal?

„Geen moment. Enschede heeft mij omarmd, allemaal lieve mensen die het mij ook gunden. Enschede is mijn stad, ik voel me goed hier. Mijn huisje betekent alles voor mij. Dat heeft te maken met het feit dat ik ooit alles kwijt was, ik stond letterlijk met wat handbagage op straat. Daarbij, de afstanden in Nederland stellen weinig voor.”

Wat kunnen we nog verwachten van Joke Tromp?

„In hoop dat de podia in mei weer open zijn. In dat geval zing ik in Amsterdam op het bevrijdingsfestival. Ja, ook dat bekende lied van Vera Lynn. Daar verheug ik mij enorm op. Wat mij betreft kunnen er niet genoeg optredens komen.”

vandaag 1

gisteren 62

deze week 499

afgelopen maand 1619

tot nu toe 141706

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions