header7

HILVERSUM- Maan is de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres in de hele geschiedenis van de Top 40. Deze titel stond ruim 50 jaar op naam van Corry Konings. Maan verdient met deze prestatie de Qmusic Top 40 Icon Award, waarmee ze werd verrast in de jubileumeditie van de Top 40.

Tijdens de pre-party van de 3.000e uitzending van de Top 40 was Maan te gast in de Qmusic- studio bij Domien Verschuuren. ,,De Top 40 is natuurlijk wel de lijst der lijsten. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende lijsten, maar als je nummer 1 bent in de Top 40, dan ben je wel echt dé nummer 1 vind ik,’’ reageerde Man. De zangeres wist niet precies wat haar vandaag te wachten stond en nam dan ook compleet verrast de award in ontvangst. ,,Wauw ik vind dit echt heel bijzonder, dank jullie wel. Ik moet dit even laten bezinken.”

De Qmusic Top 40 Icon Award wordt als nieuwe award dit jaar voor het eerst uitgereikt. De award gaat naar een artiest die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. Afgelopen november kwam Maan met haar single Stiekem in samenwerking met de Haagse band Goldband, op nummer 13 binnen in de Top 40. Daarmee verbreekt ze het record dat voorheen op naam stond van Corry Konings en mag Maan zichzelf de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres uit de Top 40-geschiedenis noemen.

Vandaag viert de Nederlandse Top 40 de mijlpaal van precies 3.000 afleveringen sinds de start van de meest toonaangevende hitlijst in 1965. Qmusic-dj en Top 40-host Domien Verschuuren begon om 12.00 uur met een pre-party. Daar waren was onder anderen voormalig presentator en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 Erik de Zwart te gast en konden luisteraars steeds kiezen welke nummer 1-hit gedraaid wordt in de Qmusic app.

Eerder deze week zijn de genomineerden van de Qmusic Top 40 Awards bekendgemaakt. Son Mieux, Tiësto en Kris Kross Amsterdam hebben allemaal drie nominaties voor de Qmusic Top 40 Awards, die op 3 februari worden uitgereikt in Ahoy. Van de buitenlandse artiesten heeft Harry Styles de beste vooruitzichten. Ook hij is drie keer genomineerd.

vandaag 1

gisteren 64

deze week 152

afgelopen maand 3243

tot nu toe 244412

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions