header7

Ruud Ouwehand speelt met zijn 'droomband'

 

20141003 Campbell en Van den Brink - kopieENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Ruud Ouwehand ontmoet- concert met Humphrey Campbell (zang), Bert van den Brink (piano) en Peter Nieuwerf (gitaar). Programma: standards en ballads.

 


Zo vroeg in het seizoen en nu al een memorabel concert: dat belooft wat voor het seizoen 2014-15. Vele jazzliefhebbers maakten het mee en de programmeur -Ruud Ouwehand- zélf noemde het onomwonden zijn 'droomband': de bezetting waarin hij speelde afgelopen vrijdag, met naast zichzelf op contrabas, gitarist Peter Nieuwerf, Bert van den Brink op piano, aangevuld met vocalist Humphrey Campbell. Hier waren vier rasmusici aan het werk in een sfeertje van 'ouwe-jongens-krentenbrood', want het publiek mocht raden tot welke song verses leidden en terloops werd zangeres en Utrechts first lady of jazz Ineke Heijliger door Campbell opgetrommeld om ontbrekende teksten aan te vullen of om hem bij te staan in het Portugees, bij The girl of Ipanema. Verder nam menigeen de glimlach van oor tot oor over bij het horen van de zoveelste geniale inval van pianist Bert van den Brink. Deze man weet elk muzikaal gaatje op een zeer originele wijze op te vullen met zijn ongebreidelde vindingrijkheid. Valt de naam Bannink, horen we gelijk deze pianist Op een mooie pinksterdag inzetten, direct meegezongen door het publiek. Humphrey Campbell imponeerde zijn publiek door zijn gemakkelijk ogende vocale hoogstandjes, want wat heeft de man een groot stembereik! Zijn timing is om van te smullen, maar dat is ook het handelsmerk van Ruud Ouwehand en Peter Nieuwerf. Alsof het publiek nog niet voldoende was verwend met muzikale verrassingen, trad ook nog eens Marijn Ouwehand voor het voetlicht met Lush life en Duifies, duifies (inderdaad: van Harry Bannink), waaruit bleek dat deze vocalist nog steeds groeiende is.
Pas na twee toegiften en staande ovaties mochten de musici van het podium; geschiedenis was inmiddels geschreven en de dagwisseling zou niet lang op zich laten wachten.

 

Gezien op: 3 oktober 2014

Geschreven door: Koen Edeling

vandaag 200

gisteren 179

deze week 200

afgelopen maand 9288

tot nu toe 326386

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions