header7

fotoheader

20190125 Crawfield 0106

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Concert door Crawfield. Bezetting: Henk Kraaijeveld: zang, Daan Herweg: piano, Tobias Nijboer: contrabas, Joan Terol Amigo: drums, Paul van der Feen: saxen. Programma: meest eigen werk, van de cd Passengers

 

Bijna een jaar geleden stond zanger Henk Kraaijeveld op dezelfde bühne, maar toen in het kader van een ArtEZ- docentenconcert. Toen speelde hij al muziek van Daan Herweg, nu had hij de pianist in kwestie meegenomen en dat bleek een zeer goede keuze. Zowel zijn rol als begeleider als die van solist beheerste de pianist tot in de puntjes.


Paul van der Feen manifesteerde zich als een uiterst vindingrijke saxofonist, boordevol muzikale humor. Slagwerker Joan Terol Amigo wist hoe hij subtiel moest drummen, wanneer daartoe de noodzaak was, maar als hij de kans had om te soleren, liet hij zich beslist niet onbetuigd.
Contrabassist Tobias Nijboer schiep er genoegen in om een duet aan te gaan met Henk Kraaijeveld, wanneer hij weer eens aan het scatten was. Een voorbeeld daarvan was te horen in Grace. Dit ‘trucje’ haalde de saxofonist ook eens uit, in Treasure. Tijdens Imagination of a painter ging de zanger de muzikale strijd met beide aan.


Over de zanger overigens louter lof. In zijn lange melodielijnen uitte hij zich zowel als een zingende dichter als een schilder van klanken. Daar leverden zijn begeleidende teksten zeker ook een bijdrage aan. Aangenaam, zoals de man op het publiek inspeelde. Hij daagde zijn toehoorders zelfs uit om ook even mee te scatten, maar dat dit een niet te onderschatten tak van ‘sport’ is, bleek maar al te duidelijk.
De toegift, die er op deze sneeuwsmeltende avond uit gesleept werd, luisterde naar de maar al te bekende naam In a mellow tone.

 

Gezien op: 25 januari 2019
Geschreven door: Koen Edeling

 vandaag 173

gisteren 73

deze week 804

afgelopen maand 3613

tot nu toe 351678

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions