header7

OLDENZAAL- Spetterende rockabilly uit het diepe zuiden van de Verenigde Staten en Mexico City, classic rock van Twentse bodem en Nederlandstalig werk van de onverslijtbare Amazing Stroopwafels. Met twaalf acts op negen podia zorgen de programmeurs van Oldenzaal Muzikaal op vrijdag 1 september voor voldoende variatie in de kroegen.

 

 

Voor Peter Hoekstra (51) wordt de komende editie van Oldenzaal Muzikaal een bijzondere. Na twee jaar mee te hebben gedraaid in de organisatie van het jaarlijkse festival wordt dit de eerste Oldenzaal Muzikaal waarbij hij voorzitter is. Hij neemt die taak over van Olaf Bos. Hoekstra, voormalig tamboer van het muziekkorps uit Uitgeest, heeft er alle vertrouwen in dat het voor de liefhebbers van livemuziek opnieuw een mooie avond wordt.

 

Hoekstra: „Livemuziek zorgt voor een bepaalde spanning en dynamiek. Eén van de doelstellingen van ons festival is het gevoel voor livemuziek levend te houden. Waar we dat doen, dat maakt ons niet zoveel uit. Elk jaar maken we een ronde langs de kroegen en elke kroeg bekostigt zijn eigen act. Waar café Vanouds waarschijnlijk wel meedoet, slaan Markt 19, ’t Hypotheekje en De Bond in elk geval dit jaar over. Het enige podium buiten de binnenstad is dat van café Olde Weghuis aan de Enschedesestraat.” Een andere opvallende afwezige is De Kroeg, het enige café in de binnenstad waar structureel livemuziek te horen is.

 

Het podium in de Stadstuinen is 1 september weggelegd voor twee uiteenlopende hoofdacts. Met een combinatie van individueel vakmanschap en sterke liedjes groeide Sjako! in de jaren 90 uit tot een alternatieve Nederlands Toto. „Ons publiek verwacht zo’n bandje”, aldus Hoekstra. The Hillbilly Moonshiners tappen uit een ander vaatje. Hun repertoire bestaat uit country en bluegrass, afkomstig uit de moerassen van Louisiana, de katoenvelden van Mississippi en de Blue Ridge Mountains in Tennessee.

 

 

De regionale inbreng komt dit jaar van drie bands: Wolf to the Moon (classic rock van The Stones tot Deep Purple), The Pandareds (aanstormend talent uit Dinkelland met hits van Doe Maar en Coldplay maar ook van ZZ Top en Mumford & Sons) en als laatste Seven Stories, dat onder leiding van zangeres Debby Mureau veel tijd heeft geïnvesteerd in een Tina Turner-set. De liefhebbers van opzwepende rockabilly worden met optredens van Los Killes Tones uit Mexico, het Engelse trio Rampage en het Hot Rod Walt Trio uit Amerika bediend.

 

De mannen van Paparazzi brengen liedjes die zowel voor een lach als een traan zorgen. Jack Jarryd staat garant voor pop, rock en synthesizers uit de jaren 80. The Amazing Stroopwafels danken hun faam vooral aan de klassieker De Oude Maasweg. In Oldenzaal laten deze muzikale vrijbuiters zien en horen dat ze moeiteloos een lange feestavond vol meezingers aan elkaar kunnen breien.

 

Voor het hele programma en een tijdsschema: oldenzaalmuzikaal.nl

vandaag 48

gisteren 106

deze week 561

afgelopen maand 3028

tot nu toe 273015

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions