header7

LOCHEM- Voor allerlei vers spul naar de markt en dan ook nog nieuwe muzikale inspiratie opdoen? Woensdag 2 augustus kan het in Lochem: vanaf 11.30 uur verzorgen Henk Linker en Valeria Boermistrova in de Gudulakerk het vierde marktorgelconcert van dit seizoen.

 

Henk Linker studeerde orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Enschede bij Gijs van Schoonhoven. Zijn muziekpraktijk is zeer omvangrijk: hij is organist/dirigent van de St. Georgiusbasiliek te Almelo, organist van de Grote Kerk te Vriezenveen en dirigent van verschillende koren, geeft privéles orgel en heeft een grote concertpraktijk als solist en als begeleider van solisten en koren.

 

Echtgenote Valeria Boermistrova, geboren in Moskou, studeerde koordirectie in Moskou en zang bij Richard Levitt aan de Schola Cantorum te Bazel. Als soliste heeft ze een brede soloconcertpraktijk en treedt ze op met allerlei koren en ensembles, onder andere Cantores Martini van de Dom in Utrecht en Studium Chorale in Maastricht. Sinds 1995 vormt zij een vast duo met organist Henk Linker.

 

De marktorgelconcerten op de woensdag in de zomervakantie zijn sinds jaar en dag geliefde en drukbezochte concerten, waarvoor mensen graag naar Lochem komen. Luisteren naar ruim een half uur muziek door bekende en wat onbekendere professionele organisten.

 

Alle concerten van Gudula Cultureel vinden plaats in de St. Gudulakerk, Markt 4 in Lochem en nog steeds heeft deze stichting de charmante eigenschap om voor haar activiteiten een vrije gift te vragen bij de uitgang, waardoor de concerten voor iedereen laagdrempelig zijn. Voor informatie: gudula.nu

vandaag 48

gisteren 106

deze week 561

afgelopen maand 3028

tot nu toe 273015

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions