header7

fotoheader

20190104 Get The Funk2 0084

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond. Concert door Get The Funk 2. Bezetting: Jan Tekstra: zang, Jan Wessels, Sander Zwerink: trompet; Wouter Schueler: baritonsax; Rob Sijben & Peter Lieberom: alt-/tenorsax; Will Maas: toetsen; Frank Stukker: gitaar; Tonnie Telgenhof Oude Koehorst: bas; Sietse Huisman: drums. Programma: standards, meest gearrangeerd door Jan Wessels en Rini Swinkels †

 

Wie vrijdagavond naar Jazzpodium de Tor kwam om achterover leunend na te genieten van de verorberde oliebollen, appelbeignets of knieperties, om zich daarbij te laten amuseren met een achtergrondmuziekje, kwam bedrogen uit: op dit nieuwjaarsconcert stond Get The Funk 2 geprogrammeerd. Dat betekende dus: stoelen eruit en van een onvervalste party gaan genieten. Ga er maar aan staan: zoveel kwalitatieve muzikanten op één plek bij elkaar krijgen.

De vorige keer, krap twee maanden geleden, was het Jan Tekstra niet gelukt en moest hij overhaast een paar andere muziekvrienden charteren, nu was de bezetting op twee na wél compleet, alleen de alt- en tenorsaxpartij kende vervangers.


In hoog tempo volgden meest uptempo-stukken elkaar op, in welluidende arrangementen, meest van Jan Wessels en wijlen Rini Swinkels. Welluidend: een stevig geluid, maar “te hebben”, met een rete-strakke (excusez le mot) blazers”muur”, inclusief een knorrende baritonsax, stuwend slagwerk, een pompende bas en het heerlijke Hammondgeluid van toetsenmagiër Will Maas. Dat leverde deinende dansers op, al was er voor het publiek ook meer dan eens te genieten van zwoele ballades als Me and Mrs. Jones en You’re still a young man. Op vrijwel alle stukken zong Jan Tekstra de longen uit zijn lijf en maakte tekst(r)ueel geniale bruggetjes in zijn geestige aankondigingen, op één instrumentaal stuk na: Squib cakes. Hierin lieten de muzikanten horen dat ze niet alleen een prima ensemble kunnen vormen, maar dat ze ook als solist stuk voor stuk ongenaakbaar zijn.


Met community singing & swinging bereikte deze party het kookpunt, om gevolgd te worden met het bisseren van het openingsstuk, Soul with a capital S.

 

Gezien op: 4 januari 2019
Geschreven door: Koen Edeling

 vandaag 94

gisteren 224

deze week 664

afgelopen maand 4025

tot nu toe 346365

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions