header7
fotoheader

20220325 Sanna van Vliet 4083

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor "Down town", vrijdagavond. Concert door: Sanna van Vliet (piano en zang), Sven Schuster (basgitaar) en Joost Kesselaar (drums). Programma: merendeels stukken van het album Music for president (2019)

 

Eindelijk was ze er weer: Sanna van Vliet. Mijn wens, om jazzliefhebbers niet zo lang te laten wachten na het concert in 2007 (bijna elf jaren, want de laatste keer was ze er in 2018) ging in vervulling, want nu was de tijdspanne amper vier jaar.
De aanvankelijk vermelde bezetting, waarmee het optreden in april 2018 plaatsvond, was gewijzigd in de line-up die terug te vinden is op de cd Music for president (in de zin van het bord dat enige tijd vlak voor de Duitse grens te zien was: “Omtzigt for president”), dus niet: muziek, (geschreven) voor een president.
Het programma bood een caleidoscoop aan stijlen: ballads, groovy stukken, een vleugje Cubaanse montuno, en zelfs een paar Braziliaanse stukken. Het toonde de veelzijdigheid van deze pianospelende vocaliste, of is het: zingende pianiste? Dat was gelijk de vraag van de avond: geniet ik nu meer van haar fantastische pianospel of van haar bekoorlijke stem? Gelukkig hoef je als luisteraar niet te kiezen, want beide “instrumenten” kregen evenveel aandacht. Het summum vond ik het meezingen van de pianomelodie in de Braziliaanse stukken Livre de Tudo en Na Vida, zoals Tania Maria dat vroeger deed. Opvallend was daarnaast ook haar mimiek, waarmee zij de teksten een extra dimensie gaf.

Behalve zingen en pianospelen kan de dame ook zeer verdienstelijk componeren, maar in dit opzicht deed bassist (op dit podium: basgitaar, op de CD ook contrabas) Sven Schuster daar zeker niet voor onder, want hij stond garant voor composities als Finding love, Dales love (nee: niet Ien, maar Dale, de Australische saxofonist), Feel well together en dan heb ik ze nog niet eens allemaal genoemd. Drummer Joost Kesselaar is geen onbekende op dit podium, want we zagen hem al in 2014, 2015, 2016 en het recentst in 2019. Een vertrouwd gezicht dus en een prima slagwerker.

Nu Sanna en mannen de weg van Mokum naar Twente gevonden hebben (de jarige huisbassist Ruud Ouwehand had de reis in omgekeerde richting gemaakt op deze avond, maar dat terzijde), is het geduldig wachten op een reprise: ga ons verrassen!

 

Geschreven door en foto van: Koen Edeling
Gezien op: 25 maart 2022

  vandaag 80

gisteren 224

deze week 650

afgelopen maand 4011

tot nu toe 346351

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions