header7
fotoheader

20220408 DCCB 437120220408 DCCB 435120220408 DCCB 4400

ENSCHEDE, Jazzpodium de Tor, vrijdagavond,  locatie Mystiek Theater. Concert door: Dual City Concert Band (DCCB), o.l.v. Bert Pfeiffer, m.m.v. Vincent (trombone) & Suzan Veneman (trompet, bugel). Programma: composities/ arrangementen o.a. van Vincent en Susan Veneman

 

Het was wel een teleurstellende ervaring dat in het Mystiek Theater vrijdagavond Dual City Concert Band aanvankelijk met meer mensen was dan het aantal aanwezigen. Gelukkig trok dit gedurende de avond wel wat bij, maar het was weer koren op de molen van de sceptici die zich afvragen, waar de cultuurliefhebbers zich schuilhouden nu alle zo gehate RIVM-regels vrijwel opgeheven zijn.
Genoeg over kwantiteit, kwaliteit werd er al vanouds gebracht door dirigent Bert Pfeiffer en zijn manschappen. Het was weer een staalkaart van het kunnen van deze topband: goed doortimmerde soli, indrukwekkende tutti, grote contrasten in dynamiek, puike timing… en ga zo nog maar een tijdje door.

Niet alleen waren er wederom pareltjes te horen uit een al eerder geboden programma rond Rob Pronk (Don’t you ever learn en Man) er waren bovendien een broer en zus centraal gesteld: Vincent & Suzan Veneman. Dat dit tweetal uitstekend weg weet op hun instrumenten, was al eerder te horen geweest, maar des te aardiger was dat broer en zus tevens beschikken over uitzonderlijk compositie- en arrangeertalent. Voorbeelden hiervan waren (o.a.) Cool fire en More or less (Vincent), Not myself  en Sonority (Susan). Zoals al vermeld, waren er al de nodige soli geweest vanuit het orkest (waaronder Gerlo Hesselink in de prachtige ballade Too much is just right), maar het werd helemaal feest toen bandlid Ewout Derksen zich voegde bij de Venemannetjes.

Het is te hopen dat broer en zus jazzminnend Twente op de hoogte blijven houden van hun verdere ontwikkeling, maar dan verdienen ze beslist meer publiek!

Geschreven door en foto's van: Koen Edeling
Gezien op: 8 april 2022

  vandaag 200

gisteren 179

deze week 200

afgelopen maand 9288

tot nu toe 326386

Kubik-Rubik Joomla! Extensions


Hier adverteren? Bij afname van een recensie: 1e maand gratis!

daarna € 17,49 per maand 


museumaalten-add
singingvoices-add
Berts Music productions